Paras joululevy ikinä


Leivoimme Nöpön ja Puuskin kanssa itsenäisyyspäivän alla pipareita. En oo mikään sellainen piparinleipoja ollut koskaan. Niistä tulee aina aika rumia ja paremman makuisiakin saisi jos ostaisi kaupasta vaikka jotain valmiita. Meillä kuitenkin - kuten varmaan kaikissa Suomen lapsiperheissä - leivotaan pipareita joka joulun alla useita kertoja.


Piparinleivonta on pahimmillaankin ihan kivaa jouluista puuhaa, jossa ei oikeastaan tarvitse edes onnistua, kunhan fiilis on kohdillaan. On ihan sama miten lapset niitä muotteja mätkivät taikinaan, kunhan lopputuloksena on edes jotenkin syötävää materiaalia. Koska parempiin suihinhan ne pari pellillistä katoavat aika lailla heti.

Siksi fiiliksen kannalta onkin tosi tärkeää, että taustalla soi täydellinen joulumusiikki. Ongelmaksi tämä sitten taas muodostuu kun ei satu tykkäämään joululauluista sitten yhtään. Kokeilimn aikani erilaisia biisivaihtoehtoja ihan vaan todetakseni, että ne nostattavat enemmän stressitasoja kuin joulufiilistä.


Sitten muistin taas - kuten joka joulu aikaisemminkin - että minulla on kuin onkin täydellinen oma joululevyni, joka tekee joka joulusta niin ihanan, taianomaisen ja vie suoraan omaan ulottuvuuteensa. Levy on Björkin Vespertine. Kuuntelin sen ensimmäisen kerran läpi muistaakseni vuonna 2004, ollessani ysiluokkalainen. Tämä on harvoja kokonaisia albumeita joka iskee todella tasaisen lujaa joka ikinen vuosi. Kuuntelen sitä joka joulu läpi uudestaan ja uudestaan, kuten tein jouluna 2004. Joten menkää tekin ja kuunnelkaa. Sillä se on yksinkertaisesti aivan helvetin hyvä.


Kommentit